MTB Harzen 2018

19 MTB'ere deltog i årets Harzen tur. Det var en noget blandet gruppe med en nyslået konfirmand, teenagere, seniorer, lette klatretyper, tunge mænd og midaldrende par...
Godt sammenhold, generel god form og en ordentlig portion gå-på-mod, og der var lagt i ovnen til nogle gode dage i "skoven".

Vi kørte i to hold, som blev delt om morgenen, og to af dagene mødtes vi til frokost, hvor det så var muligt at skifte hold. Første dag kørte de to hold selv, så var der to dage med lokalguider og endelig en lørdag formiddag meed en afsluttende fællestur.
Desværre var store skovområder omkring Braunlage ødelagt efter voldsomme vinterstorme, så mange af de gode spor ikke var farbare.

Hold 1 lagde på førstedagen hårdt ud med den legendariske Brocken Attack (den uofficielle bagside med stigninger på op til 26%) og kørte generelt nogle hårde dage med mange højdemeter (~2000). Super Klaus, den 61 årige glade lokalguide med sin el-MTB, var, traditionen tro, guide for holdet. Skuffede lidt på førstedagen, da der ikke var meget flow over turen. Andendagen var heldigvis en stor success, og de garvede ryttere havde store smil på, da de kom tilbage, og var blevet både fysisk og mental udfordret med tekniske nedkørsler.

Hold 2 tog den lidt mere med ro. Lidt mindre fart, lidt færre højdemeter og ikke så tekniske/stejle nedkørsler. Her var der lidt mere tid til snak og hygge, og guiderne (der var to forskellige; Super Mario og Lotse) var begge gode, og især Lotse formåede at lave en tur med et fantastisk flow på andendagen.

På sidstedagen, lørdag, kørtes en fællestur, hvor næsten alle var med. Lidt mange "kokke", som ikke var helt enige om ruten, men det var en rigtig fin "afrulningstur", hvor alle kunne være med.

Som debutant blev jeg taget rigtig godt imod. Fik kørt med alle, da jeg startede på hold 1 og endte på hold 2. Ser allerede frem til turen næste år. Der skal jeg være i lidt bedre form end i år (det siger man vel hvert år...?)

Tak for en godt arrangeret tur.

Debutanten, Christian Hansen, Humlevænget 16, Nyborg

Med hold 2 til Harzen 2018

Efter ankomst onsdag eftermiddag gik turen straks til toppen af Brocken. Vejret viste sig fra sin bedste side, modsat sidste år. På toppen af Brocken var der som altid køligere så pausen blev brugt til at tage lidt mere tøj på inden nedkørslen og turen retur til Braunlage.
Torsdag bød på en tur på 108 km med 1770 højdemeter. Turen gik østpå ind i Harzen, og vi var blandt andet over dæmningen, hvor holdet nød udsigten og beundrede nordens længste hængebro og svævebanen. Turen skulle efter planen have været om torsdagen, men vejrudsigte gjorde at vi benyttede rundt på dagene. Det var et godt valg, vi fik kun en lille smule regn på de sidste 10 km.
Fredag gik turen så vestover og vi kørte 107 km med 1600 højdemeter. Vejret var noget køligere, men det holdt tørt hele dagen. Det lykkedes os trods udfordringer at finde frokostbilen, som efter Knud Gorms plan skulle have holdt på en motor trafik vej. Om aftenen var der grill mad fra terrassen, og aldrig har ejerne af hotellet svedt så meget med at bespise 50 sultne cykelryttere. For mange blev aftenen lidt sen da der også var tid til en enkelt eller to øl i restauranten eller i garagen.

Lørdag kørte hold 2 lørdagsklassikeren der går op over Sankt Andreasberg og videre over Sonnenberg. Efter et hurtigt bad tilbage på hotellet blev bilerne pakket og turen gik retur mod Nyborg.
Tak for en dejlig tur.

Venlig hilsen Thomas Bach Piekut Strandalleen 93 5800  Nyborg Tlf. 2679 6116

Harz 2018

Dag 1
Ankomst til hotellet for de fleste, derefter den sædvanlige tur ud til Brocken og Wurmberg , i perfekt sommer vejr.

Dag 2
142 km og 2200hm står på programmet. Vi ruller i to hold, 19 mand på hold1. Dagen bød på 23c sol og hygge, der var lagt 4 segmenter ind, hvor dem der ville, kunne krydse klinger. Vejrudsigten blev der snakket meget om, vi fik heldigvis kun regn de sidste 10km.

Dag 3
130 km 2150hm står på programmet. Vi ruller igen i 2 hold, lidt køligt kun 14c, men fint vejr. Vi skal ud til Ravenberg og krydse klinger, den sidste del stiger op til 20%. Frokost bilen måtte vi lede lidt efter, men vi fandt den. Det blev varmere og de fleste rullede ud efter frokost i kort/kort, eftermiddagen bød på en super flot tur, forbi TodesMarsh og Torfhaus.

Dag 4
Konge etapen, selv MTB blev pumpet op, mange var trætte, nogle kørte ikke, nogle tog tidligt hjem, men heldigvis drog flere ud til Bad Harzburg og skulle op på Torfhaus af den lange hovedvej.

Alt i alt en super fed tur for motion1 holdet, vi kæmpede, nogle blev mere trætte end andre, men vi hyggede os.

Vh Jan Pryds