MTB & Landevej 2017

Racer

Nyborg cykleklub har igen været i Harzen i Kristi himmelfarts ferien. Knud Gorm havde endnu engang lavet ruter, og i år havde Knud prioriteret klassiske Harzen stigninger frem for nye strækninger i det gamle Østtyskland. De sidste tre år har vi været indkvarteret i Braunlage, der ligger rigtig fint i forhold til at køre en tur til Brocken når man er blevet indkvarteret. Efter at have siddet i bilerne op til 7 timer er man virkelig parat og derfor går det altid over stok og sten ud til foden af stigningen. Det er altid med spænding, at man tager hul på den 9,5km lange opstigning, til stenen, der markerer toppen i 1142m højde. Hvorledes er ens egen form? Hvorledes er de andres?
Torsdag og fredag gik turene hhv. østover og vestover og det blev et gensyn med ”bakkerne” omkring Thale, Seesen mfl. Vi passerede en stor dæmning, hvor der var en fantastisk udsigt og hvor Europas længste hængebro for gående er blevet etableret. Det så fantastisk ud og ved siden af hængebroen kom folk kørende i en svævebane, hvor man bliver spændt op så man hænger vandret med hovedet først og så går det ellers med fuld fart på nedad. Flere talte om at det måske var noget der skulle prøves næste år. 
Mvh. Anders 

MTB

Efter endnu en fantastisk tur til Harzen med en masse dejlige mennesker fra Nyborg Cykelklub, sidder man her dagen derpå og er nærmest helt høj over alt det man har oplevet og ikke mindst det man har præsteret.

Man kan ikke klandre vejrguderne for ikke at have hørt vores bønner. På nær onsdag eftermiddag med regn, havde vi solskin den resterende tid og kunne cykle i korte bukser og kortærmede trøjer.

Jeg var en del af MTB-gruppen på 14 mand. Første dag blev der lagt hårdt ud med en bagsidetur op til Brocken. Pu ha, så var vi i gang!  

Anden og tredje dag havde vi en lokal guide med, som på allerbedste vis ledte os rundt på heldagsture i de store skove omkring Braunlage. På brede skovveje, ad små ujævne stenfyldte stier, ned imellem grantræer med blotlagte rødder, langs med vandløb, gennem fortryllende landskaber, over dæmninger, op af bakke, ned af bakke, på betonfliser fra krigens tid, gennem enkelte byer, forbi udsigtspunkter med ubeskrivelige udsigter mm. Middags- og kaffepauser på hyggelige restauranter med eller uden tyrolermusik eller dj-musik. Stor tak til Claus for den fine rundvisning.

Sidste dag var gruppen skrumpet til 8 personer.  Vi nåede en fin tur sydpå efter Jens’s GPS inden vi returnerede til hotellet og pakkede bagage og cykler, for atter at sætte kursen mod Danmark.

Mange timer i sadlen, meget sved på panden, høj puls og tilsammen en masse kilometer både i længden og i højden.

Udover cykelturene har turen også budt på god tid i selskab med skønne mennesker. Og uanset om man var på racer eller MTB er der blevet snakket og grint. Drukket øl, vin og vand. Sparket dæk og skiftet pedaler. 

Tak til Nyborg Cykelklub og tak til alle Jer der var med.

Vivi Skyttegaard