Klubtur MTB Slettestrand 2017

23 af klubbens medlemmer var d. 6.-8. oktober på en forlænget MTB-weekend ved Slettestrand i Nordjylland. Vi boede på Slettestrand Feriecenter, som udover at ligge nogle få hundrede meter fra Vesterhavet også er det perfekte udgangspunkt for ture og træning på et af landets bedste MTB-spor i Svinkløv Klitplantage og et nyere spor i den nærliggende Kollerup Plantage. At feriecentret derudover også disker op med en fremragende buffet morgen, middag og aften er kun med til at sætte prikken over i’et.

Mange var kørt derop allerede torsdag aften og kunne derfor køre i sporet lige fra morgenstunden i et skønt sensommervejr. Sporet var til trods for en del regn i ugens løb noget nær perfekt, så der var nærmest optimale forhold til at prøve kræfter med ’legendariske’ passager som ’Maries drop’ og hårnålesvinget på ’Bjørnebakken’ – eller bare nyde udsigten over klitter og hav fra ’Verdens ende’. Eller stoppe op for et par egern, der krydsede sporet, for dem, der også lige havde et blik for den slags. Svært ikke at blive begejstret! Om aftenen blev de trætte ben hvilet og indtrykkene skyllet ned med en øl eller to i en af centrets store ferielejligheder. Go’ hygge!

Lørdag formiddag havde klubben engageret to af centrets dygtige instruktører, som skulle give os nogle fif og tricks til endnu bedre teknik og oplevelser på cyklen. Vi blev delt i to hold, som dog begge startede med lidt teori og øvelser på centrets teknikbane, inden holdene kørte videre i skoven for at træne nogle forskellige svingøvelser i praksis. Det var både underholdende og lærerigt og alle, både nye som ’gamle’ i sporten, fik givetvis lært lidt nyt – om ikke andet, at der er meget at lære endnu! Fx at køre under en bom over skovvejen siddende på cyklen (sådan da).

Lørdag eftermiddag var vejret lidt gråt og regnfuldt, men det afholdt vist ingen fra nogle flere ture i sporet, så efter en cykelvask og (endnu) en god aftenbuffet var det nogle efterhånden lidt trætte mtb’ere, der tørnede ind.

Søndag viste vejret sig igen fra sin bedste side med sol og (næsten) tørre spor, så de sidste timer inden frokost blevet udnyttet fuldt ud med endnu en tur i sporet, hvor også sporets mange flow-stykker blev nydt i fulde drag.

Tilbage var så kun at pakke bilerne, spise en god frokost – igen – og få sagt tak for turen, inden turen gik de tre timer retur til Nyborg.

Tak til alle for en fantastisk tur, højt humør og hyggeligt samvær både i og uden for sporet!

AXEL VIG LAUGESEN VIDEO FRA SLETTESTRAND